agora Spaceship EAC agora Spaceship EAC agora Spaceship EAC

Cologne, Germany, 2017 Colonia, Alemania, 2017 Köln, Deutschland, 2017

Collaborative Open Office Space for the EAC Spaceship Team at the German Aerospace Center (DLR).

The design-process was guided by an initial reflection about what is the most appropriate environment for people to relate to each other, to communicate and to work together.

This led to a space, warm, colourful and well lit where the whole floor can be perceived as a continuum reaching from one facade to the other, allowing free movement and flexible furnishing.

The traces of the former division walls – the corridor and the cell-offices – give rise to colourful carpet inlays while the former dark blue pavement was preserverd.

The existing columns are absorbed by the central and most outstanding feature, which is the meeting area, informal and efficient at the same time.

The name given to this contemporary office space is developed from its function.

Collaborative Open Office Space for the EAC Spaceship Team at the German Aerospace Center (DLR).

The design-process was guided by an initial reflection about what is the most appropriate environment for people to relate to each other, to communicate and to work together.

This led to a space, warm, colourful and well lit where the whole floor can be perceived as a continuum reaching from one facade to the other, allowing free movement and flexible furnishing.

The traces of the former division walls – the corridor and the cell-offices – give rise to colourful carpet inlays while the former dark blue pavement was preserverd.

The existing columns are absorbed by the central and most outstanding feature, which is the meeting area, informal and efficient at the same time.

The name given to this contemporary office space is developed from its function.

Collaborative Open Office Space for the EAC Spaceship Team at the German Aerospace Center (DLR).

The design-process was guided by an initial reflection about what is the most appropriate environment for people to relate to each other, to communicate and to work together.

This led to a space, warm, colourful and well lit where the whole floor can be perceived as a continuum reaching from one facade to the other, allowing free movement and flexible furnishing.

The traces of the former division walls – the corridor and the cell-offices – give rise to colourful carpet inlays while the former dark blue pavement was preserverd.

The existing columns are absorbed by the central and most outstanding feature, which is the meeting area, informal and efficient at the same time.

The name given to this contemporary office space is developed from its function.

Project Details + Detalles + Projektdetails +

Client: European Space Agency (ESA)

Location: European Astronaut Centre (EAC)
Linder Höhe

D-51147 Cologne

Germany

Project: Interior design and furniture

Surface area: 250 m²

Client: European Space Agency (ESA)

Location: European Astronaut Centre (EAC)
Linder Höhe

D-51147 Cologne

Germany

Project: Interior design and furniture

Surface area: 250 m²

Client: European Space Agency (ESA)

Location: European Astronaut Centre (EAC)
Linder Höhe

D-51147 Cologne

Germany

Project: Interior design and furniture

Surface area: 250 m²